לאחר תקופה ארוכה בה המשקיעים קבלו תשואות אפסיות או אפילו שליליות, סוף סוף ניתן כבר להשקיע באגרות חוב עם רמת סיכון נמוכה יחסית, במח"מ בינוני, שנותנות תשואות ראליות סבירות לפדיון.
השקעה במדדי תל בונד בהם נכללות אגרות חוב קונצרניות צמודות למדד בדירוג -A של מעלות או A3 של מידרוג כבר נותנות את התשואות הראליות (!) הבאות לפדיון: תל בונד 20 - תשואה לפדיון של 1.66% במח"מ של 5.17 שנים , תל בונד 40 - תשואה לפדיון של 1.46% במח"מ של 4.12 , תל בונד 60 (שני המדדים הקודמים ביחד) - תשואה לפדיון של 1.58% במח"מ של 4.63 שנים.כאמור, מדובר בתשואות ראליות למי שיחזיק בהשקעה עד לפדיון.
מדד תל בונד תשואות הכולל אגרות חוב קונצרניות צמודות למדד בדירוגים יותר נמוכים אך עדיין דרוגי השקעה, נסחר בתשואה לפדיון של 1.89% עם מח"מ של 3.36 שנים.
מדובר בתשואות לא רעות, בעיקר בהתחשב באינפלציה של 4.1% בשנה האחרונה, ובתחזית בנק ישראל לאינפלציה השנתית הממוצעת של 2.7% לחמש השנים הבאות. התחזית היא של האינפלציה הגלומה במחירי אגרות החוב הממשלתיות השקליות והצמודות לחמש השנים הבאות (לשנתיים הראשונות תחזית שנתית של 3.3%). יש להדגיש כי תחזית זאת נגזרת כאמור מההפרשים בין שני סוגי אגרות החוב ואינה מהווה תחזית כלכלית.
נתונים אלה כבר מאפשרים בהחלט השקעה די סולידית לטווח בינוני עם תשואות סבירות.
ואיך הגענו לתשואות אלה? מי ששכב עבורנו על הגדר הם אותם משקיעים שהחזיקו באגרות החוב.מדדי תל בונד 20, 40, ו-60 ירדו מתחילת השנה ב-9.44%, 7.26%, ו-8.31% בהתאמה. מדד תל בונד תשואות ירד ב-5.5%.
סקירה זאת מהווה הבעת דעה בלבד, אינה בבחינת יעוץ להשקעה בניירות ערך, והכותב אינו בעל רישיון לייעוץ בתחומים הנסקרים.על כל החלטת השקעה להתקבל בהתחשב בנתוניו האישיים של כל משקיע.נכון למועד הסקירה הכותב אינו מחזיק בניירות ערך הנסקרים, אך עשוי מפעם לפעם לקנות ולמכור ניירות ערך אלה.נתוני הסקירה נכונים למועד פרסומה.בקריאת הסקירה נותן הקורא את הסכמתו לתנאי השימוש באתר.
שימו לב לכפתורי הקישור לרשתות החברתיות. לייקים ושיתופים יתקבלו בברכה.